Édesburgonya tócsni, medvehagymás "túrós" mártogatóssal

2014-03-30

sponsored links

Azt kell, hogy mondjam, nem biztos, hogy túl sokat fogok itthon kísérletezni a totuval a késõbbiekben. A bolti valami isteni finom, és ami a legjobb, hogy munka sincs vele ;) 
Persze az itthoni olcsóbban jön ki, és ha összegyûlik a tojásfehérje a hûtõben, akkor bizony erre fogom elhasználni, de azért néha napján olyan jól jön ez a gyors verzió. 

Ez az étel igazán egyszerû, és laktató, szóval aki szereti a különlegességeket próbálja ki. Persze mûködik hagyományos tehéntúróval, és sima burgonyatócsnival is, de az édesburgonya garantáltan pikánsá teszi. 



Hozzávalók (2 fõre):

Tócsnihoz:

3 nagyobb édesburgonya,
3 ek. tápióka keményítõ (nem paleo: sima liszt)
3 tojás, 
50 gr házi sonka,
1/2 fej lilahagyma,
1 szál újhagyma,
1 kevés frissen õrölt bors



Túrós mártogatóshoz:

100 gr totu, (nem paleo: túró)
1 tk. mandula/zab/kókusztejszín (itt találtok mindenfélét) (nem paleo tejföl)
2 szál medvehagyma


Elkészítés:

A tócsnihoz az édesburgonyákat megpucoljuk, kb. 5-8 perc alatt félkeményre fõzzük, majd a tojásokkal és a liszttel összetörjük. A hagymákat és a sonkát apróra vágjuk, hozzákeverjük a burgonyás keverékhez, megfûszerezzük, majd olívaolajjal vékonyan kikent serpenyõben evõkanálnyi adagokat sütünk. 

A mártogatóshoz a medvehagymát apróra vágjuk, majd a többi hozzávalóval kikeverjük, és tálaláskor a tócsnihoz kínáljuk.




Folytats a blogon ... megfozlek.blogspot.com/2014/03/edesbu...

sponsored links

Keres?s