Édesburgonya tócsni, medvehagymás "túrós" mártogatóssal
sponsored links
Azt kell, hogy mondjam, nem biztos, hogy túl sokat fogok itthon kísérletezni a totuval a késõbbiekben. A bolti valami isteni finom, és ami a legjobb, hogy munka sincs vele ;)
Persze az itthoni olcsóbban jön ki, és ha összegyûlik a tojásfehérje a hûtõben, akkor bizony erre fogom elhasználni, de azért néha napján olyan jól jön ez a gyors verzió.
Ez az étel igazán egyszerû, és laktató, szóval aki szereti a különlegességeket próbálja ki. Persze mûködik hagyományos tehéntúróval, és sima burgonyatócsnival is, de az édesburgonya garantáltan pikánsá teszi.
Hozzávalók (2 fõre):
Tócsnihoz:
3 tojás,
50 gr házi sonka,
1/2 fej lilahagyma,
1 szál újhagyma,
1 kevés frissen õrölt bors
Túrós mártogatóshoz:
1 ek. házi majonéz
2 szál medvehagyma
1 tk. himalája só
Elkészítés:
A tócsnihoz az édesburgonyákat megpucoljuk, kb. 5-8 perc alatt félkeményre fõzzük, majd a tojásokkal és a liszttel összetörjük. A hagymákat és a sonkát apróra vágjuk, hozzákeverjük a burgonyás keverékhez, megfûszerezzük, majd olívaolajjal vékonyan kikent serpenyõben evõkanálnyi adagokat sütünk.
A mártogatóshoz a medvehagymát apróra vágjuk, majd a többi hozzávalóval kikeverjük, és tálaláskor a tócsnihoz kínáljuk.